Traktorit
Vertailu Traktorivertailu 2021

Traktorivertailun traktoreiden moottorit, tehot ja polttoaineen kulutus – FPT:n moottorit taloudellisimpia

Vertailutraktoreiden moottoreiden perusresepti on seuraava: neljä sylinteriä, maksimiteho ilman lisätehoa noin 120 hevosvoimaa.
Marcus Pasveer
Forterra HSX:n moottori on Zetorin omaa tuotantoa. Muista traktoreista poiketen polttoaine ruiskutetaan edelleen mekaanisella rivipumpulla. Perinteisestä tekniikasta huolimatta moottori osoittautui sitkeäksi ja taloudelliseksi, vaikkakin äänekkääksi voimanlähteeksi.

Saimme John Deereltä pykälää liian suuren ja myös turhan hyvin varustellun traktorin demokoneiden puutteen vuoksi. Samasta syystä myös testiin osallistuneet Valtra ja Massey Ferguson olivat pykälää liian tehokkaita, mutta Valtra G135:seen ajettiin G115-mallin moottoriohjelma, sama temppu tehtiin 5713 S -mallina testiin saapuneelle Massikalle, jonka moottorinohjaus päivitettiin vastaamaan 5712-mallia.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää