Traktorit

Kumpi kuluttaa enemmän polttoainetta – kyntö vai kultivointi? – Työkoneen oikeilla säädöillä säästät selvää rahaa

Polttoaineen säästöä tavoitellessa huomion kiinnittäminen perusasioihin kannattaa. Esimerkkitapauksessamme rengaspaineiden säätäminen kohdalleen ja aurojen säätäminen säästi polttoainetta yli viisi litraa tunnissa. Myös työleveyden kasvattamisen havaittiin säästävän polttoainetta per hehtaari.
Torben Worsøe
Kultivointi 8 km/h nopeudella on mukavaa, mutta suuremmalla ajonopeudella moottorista saadaan kaikki irti ja sitä myötä polttoaineen kulutus pieneni 0,2 litraa muokattua hehtaaria kohti ja tunnissa saatiin muokattua 0,3 hehtaaria enemmän.

Traktorin polttoaineen kulutuksen merkitys on kasvanut viime vuosien saatossa etenkin polttoaineen hinnan nousun myötä. Mitä vähemmän polttoainetta kuluu, sitä pienempiä ovat luonnollisesti myös kustannukset. Mutta kuinka paljon polttoainetta säästyy eri olosuhteissa? Ryhdyimme tutkimaan polttoaineen säästömahdollisuuksia pohjoismaisena yhteistyönä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää