Traktorit
Fendt Favorit 500 C

Fendt Favorit 500 C -sarja toi digitalisaation traktoreihin – sarjan menestystekijöinä olivat kasvanut ajonopeus, etujousitus ja hiljainen ohjaamo

Fendt esitteli uuden 500 C -sarjan vuonna 1994. Se korvasi vuonna 1980 esitellyn Farmer-sarjan suurimmat mallit. Uutta mallia oli odotettu hartaasti, sillä esimerkiksi Case IH:n Maxxum -sarjaan verrattuna Fendtin mallisto oli 1990-luvun ensimmäisinä vuosina vanhentunut. 500 C -mallistossa oli väylätekniikalla toteutettu sähköjärjestelmä, mikä oli traktoreissa uusinta uutta.
Uolevi Oristo
Fendt 514 on vuosimallia 1994 ja mittarissa on yli 16 000 tuntia. Nokkapeltiä lukuun ottamatta kaikissa vihreissä osissa on alkuperäinen maalipinta, jota ei tarvitse lähiaikoina korjata. Harmaat osat on sen sijaan maalattava uudestaan. Valkoinen katto on maalattu lasikuitumaalilla.

Fendtin uudessa 500-sarjassa ja 1993 esitellyssä Favorit 800 -sarjoissa oli vielä paljon samaa aiempien mallien kanssa. Kummassakin mallisarjassa oli Fendtin tavaramerkiksi muodostunut turbiinikytkin, joskin uudistettuna versiona. Muita ”perittyjä” ominaisuuksia olivat mm. etuvedon kardaaniakselilla oleva kuiva levyjarru, hydrauliikalla oli oma öljysäiliö, se että nostolaite voidaan kytkeä kaksitoimiseksi, avattava etuikkuna, 500-sarjan portaalipyörästöllä varustettu taka-akseli jne.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää