Traktorit
Fendt Favorit 514 C

Teknisesti nykyaikaisen traktorin kunnostus omin voimin kannattaa – näin käytetty traktori saatiin haudan partaalta takaisin hommiin

Osmo Oristo löysi v. 1994 olevan Fendt Favorit 514 C -traktorin myyntipalstoilta vuoden 2019 lopussa. Hintapyyntö vaikutti kohtuulliselta, vaikka koneen mittarissa oli jo yli 16 000 h ja pikkuvikaa ja laitettavaa löytyi runsaasti. Neuvottelut johtivat kuitenkin kauppaan ja Fendt ajettiin kotiin vuoden 2020 alussa. Osmo ja Henri Oristo aloittivat kunnostuksen välittömästi ja traktori otettiin käyttöön samana keväänä.
Tapio Vesterinen
Suunnanvaihdon ansiosta perälevyhommat sujuvat joutuisasti. Nyt moottori käynnistyy talvellakin kohtuullisesti.

Ajatuksena oli alun alkaenkin hankkia kunnostuskelpoinen kone, joka tultaisiin käyttämän kylvö-, lannoitus- ja kuljetustöissä sekä erilaisissa sekalaissa töissä. Tavoitteena oli löytää kuormaimella varustettu kone, mutta koska sellaista ei löytynyt, niin kuormain päätettiin hankkia erikseen. Käytettyjä kuormaimia on runsaasti tarjolla, mutta soviteosien löytäminen on hankalampaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää