Traktorit
traktorin päästöt

Huomio traktorin päästöihin pellolla kyntäessä ja muokatessa – mittausten mukaan uusin päästötekniikka vähentää haitallisia kaasuja erittäin tehokkaasti

Traktorin päästöt eivät ole tällä hetkellä yksittäiselle viljelijälle kovinkaan suuri huoli, mutta isoa kuvaa tarkastellessa maailmanlaajuisesti päästöjen ympäristövaikutuksiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tässä artikkelissa perehdymme siihen, mitä päästöjä traktorin pakoputkesta pääsee ilmaan. Mittasimme traktorin ajonaikaiset päästöt pellolla työskennellessä.
Torben Worsøe

Traktorin polttoaineenkulutuksen merkitys on kasvanut viime vuosien saatossa etenkin polttoaineen hinnan nousun myötä – mitä vähemmän polttoainetta kuluu, sitä pienempiä ovat luonnollisesti myös kustannukset ja osin myös päästötkin. Tutkimme polttoaineen säästömahdollisuuksia ja päästöjä pohjoismaisena yhteistyönä. Koneviestin lisäksi hankkeeseen osallistui traktorivertailuistakin tuttu kolmikko, Bedre Gardsdrift Norjasta, TractorTech Tanskasta ja Trekker Hollannista.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää