Traktorit
Claas

Yli 150 000 traktoria valmistaneella Claasilla on pitkä kokemus traktoreiden valmistuksesta – näillä kehityshankkeilla yritys on kasvanut tärkeäksi kansainväliseksi toimijaksi

Sadonkorjuukoneistaan tunnettu Claas on kehittänyt aktiivisesti erilaisia traktorikonsepteja jo 1950-luvulta lähtien. Osa malleista jäi tuotekehitysasteelle tai valmistusmäärät olivat vaatimattomia, kunnes Claas osti Renaultin traktorivalmistuksen ja tehtaat vuonna 2003. Tällä hetkellä Claas lukeutuu valmistusmäärillään traktorivalmistajien keskikastiin.
Uolevi Oristo
Claas 800- sarja uudistettiin vuonna 2013. Se, ja vuonna 2011 esitelty Claas 900, ovat ensimmäiset tällä hetkellä tuotannossa olevat mallisarjat, jotka perustuvat kokonaan Claasin suunnitteluun. Renaultin perinne näkyy lähinnä ohjaamon jousituksessa, jota Claas on toki kehittänyt edelleen. Moottori on kuitenkin vaihtunut, näissä malleissa se on FPT (Fiat Power Technologies).

Claas on kehittänyt traktoreita yllättävänkin aktiivisesti jo 1950-luvulta lähtien. Mukana on ollut varsin kunnianhimoisia projekteja, joista monet ovat kuitenkin jääneet toteuttamatta. Puimureiden ja korjuukoneiden kysyntä oli niin hyvä, että Claasin kapasiteetti ja perheyrityksen voimavarat eivät ole riittäneet kaikkien ideoiden toteuttamiseen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää