Traktorit
Esittely MPH Lavetti 30XL

Metallipalvelu Hartikaisen kehittämä MPH Lavetti 30XL on yleiskäyttöönkin soveltuva traktorin lavettiperävaunu

Työkoneiden kuljetukseen suunnitellut traktoriperävaunut ovat yleistyneet Suomessa. Omavalmisteisten, usein kuorma-autoista muokattujen, vaunujen rinnalla on tarjolla myös tehdastekoisia perävaunuja. Suomalainen Metallipalvelu Hartikainen Oy on tehnyt omasta MPH 30 -vaunumallistaan pidennetyn ja monipuolisempaan käyttöön sopivan XL-version.
Tommi Hakala
Muun muassa traktoreiden työlaitteita valmistava Metallipalvelu Hartikainen Oy on valmistanut jo parisen vuotta Lavetti 30 -perävaunumallia. Nyt siitä on saatavilla myös pidennetty XL-versio. Sen pidempi kuormaustila mahdollistaa vaunun laajemman käyttöalueen, esimerkiksi paalien ja lannoitesäkkien kuljetukseen.

Samaa tahtia kuin traktoreiden nopeudet ovat nousseet, on niiden käyttäminen kuljetuksiin tullut kannattavammaksi. Maatilojen kuljetusten lisäksi moni koneyrittäjä on lisännyt kalustoonsa traktorin, joka on kuorma-autoja maastokelpoisempi veturi. Etenkin lyhyiden matkojen konekuljetuksissa traktorivetoiset lavettiperävaunut ovat saaneet suosiota.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää