Traktorit

Tela haastaa renkaat – tutkittua tietoa teloista

Tuore ruotsalaistutkimus vertailee normaalija paripyöriä, sekä teloja. Vertailukohteina olivat vetovoima ja luisto sekä monet maan ominaisuudet. Vertailun teki mielenkiintoiseksi traktoreiden koko: ne olivat normaalikokoisia 4-sylinterisiä joka tilan koneita.
Jussi Knaapi

Tutkimuksessa vertailtiin, miten identtisenkokoiset John Deere 6430 Premium -traktorit (moottoriteho 120 hv) selviytyivät erilaisista vetotehtävistä, kun ne oli varustettu Trelleborg 520/70 R 38 -takarenkailla sekä niihin sopivilla eturenkailla. Pariasennuksessa traktori varustettiin vastaavan kokoisilla Goodyear-vyörenkailla (koko DT 810 520/70 38). Soucyn (ST 600) telavarustus oli 600 milliä leveää mallia. Molemmat traktorit painotettiin samoihin akselipainoihin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää