Traktorit
Kokeilu Kellfri LW09

Kellfri LW09 -kaivulaite traktoriin sopii kevyempään kaivutyöhön

Maataloustraktoriin kiinnitettävien kaivulaitteiden suosio ei ole enää yhtä suurta kuin menneinä vuosikymmeninä, mutta niitä on edelleen saatavilla markkinoilla useilta valmistajilta. Otimme kokeiluun traktorin nostolaitteisiin kiinnitettävän Kellfri LW09 -kaivulaitteen, ja selvitimme, mihin suhteellisen edullinen kaivulaite kykenee.
Mikael Torvinen
Kokeilun aikana kaivulaitetta käytettiin niin Massey Ferguson 240-, Valmet 502-, Valmet 405- ja Solis 75-traktoreilla. Pienenkin traktorin teho riittää pyörittämään hydrauliikkapumppua, käyttöä rajoittaa eniten nostolaitteen järeys, sillä varsinkin työntövarrelle kohdistuu kauempaa kaivaessa suuri rasitus.

Kellfri LW09 on kevyeen kaivutyöhön tarkoitettu traktorin kolmipistenostolaitteeseen kytkettävä kaivulaite. Se saa käyttövoimansa ulosottoakseliin kytkettävästä omasta hydraulipumpusta ja siinä on oma erillinen säiliö hydrauliöljylle. Tämän ansiosta vanhemmankaan traktorin matala hydrauliikan tuotto ei ole rajoittava tekijä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää