Traktorit
Traktoreiden myyntiluvut 2019

Vuoden 2019 traktorimarkkinat olivat Euroopassa nousujohteisia edellisvuoteen verrattuna – suurilla markkinoilla Intiassa ja Kiinassa myynti laski

Maailman traktorimarkkinat olivat vaihtelevat vuonna 2019. Euroopassa tilanne oli suhteellisen vakaa ja rekisteröintimäärät kasvoivat vuoteen 2018 verrattuna.
Jukka-Pekka Lindbäck
Karttaan on kuvattu kunkin Euroopan maan traktoreiden markkinajohtaja. Tilastointitavasta riippuen eri maissa tilastoihin mukaan pääsevien traktoreiden tehoraja saattaa olla pienikin, mikä saattaa jossain maissa nostaa esimerkiksi John Deeren rekisteröintilukuja, sillä tilastointi ottaa mukaan traktoreiksi rekisteröidyt Gatorit.

Vuonna 2018 maailmanlaajuisesti myytiin yhteensä noin 2,2 miljoonaa maataloustraktoria, määrän oletetaan olevan suunnilleen yhtä suuri myös vuonna 2019. Myös Venäjän traktorimarkkinat olivat vuonna 2019 alustavien tietojen mukaan kasvussa, sen sijaan suurilla markkina-alueilla Kiinassa ja Intiassa traktoreiden myynti väheni edellisvuoteen verrattuna.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää