Traktorit

Koneen myynti ulkomaille – uhkapeliä vai luottamuskauppaa?

Lehdistä ja netistä on saatu lukea jos nyt ei ihan viikoittain, niin lähes kuukausittain törkeistä huijauksista, joissa asiakkaat ovat maksaneet huomattavia etumaksuja olemattomista traktoreista. Toisen suuntaisetkin petokset ovat mahdollisia, mutta tietyt asiat huomioimalla koneita voi myydä turvallisin mielin hyvinkin kauaksi.
Noora Varis
Lastaus kannattaa antaa kuljetusliikkeen tehtäväksi, mutta jos rekkamies ei suurin surminkaan suostu traktorin rattiin, niin ennen lavalle ajamista pitää varmistua ramppien kuormituskyvystä. Kriittisellä hetkellä niiaavat ajosillat saavat aikaan ikävää jälkeä. Tässä tapauksessa Belaruksen viimeiset metrit Suomen kamaralla ajoi naapurimme Vesa-Matti Pulkkinen. Sijaiskuljettajaa ei käytetty tunnesyistä, eikä taitojen puutteessa, varsinainen talonväki vaan sattui olemaan sillä erää toisaalla.

Maaseudun Tulevaisuudessa ja monessa muussakin julkaisussa näkee jatkuvasti ostoilmoituksia, joissa haetaan traktoreita – mieluiten Zetoreita, Belaruksia tai Ursuksia, pieniä puimureita, pienpaalaimia ja muita maatalouskoneita, joille ei meillä ole enää juurikaan kysyntää. Nettiin laitettu ilmoitus jostakin mainitusta itätraktorista aikaansaa varmasti ainakin pari tekstiviestiä tai peräti puhelua Puolasta, Liettuasta tai Latviasta, ehkä myös Virosta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää