Traktorit

Vuonna 2019 nähtiin merkittäviä edustusmuutoksia konekaupan rintamalla – muutokset tuskin jäävät tähän, mutta maahantuojat ennustavat kaupan vilkastuvan tänä vuonna

Vuonna 2019 traktorimarkkinoilla koettiin Suomessa suuria muutoksia, kun John Deere siirtyi loppuvuodesta Hankkijalta Wihurin Witraktorin myyntiin ja Claas korvasi JD:n aukon Hankkijalla. Muutokset tulevat tuskin jäämään tähän. Konekaupan ja edustusten "tuolileikki" tulee jatkumaan, koska hyviä myyjiä on vähemmän kuin hyviä konemerkkejä.
Valmistaja
John Deere siirtyi Witraktorille viime vuoden lopulla. Mielenkiintoinen traktoriuutuus Suomen markkinoilla on uusi, kuvassa vasemmalla näkyvä luiskanokkainen 6M-mallisto.

Suomen traktori- ja maatalouskonekaupan arvo on 500 miljoonan euroa vuodessa. Kaupan arvo on puolittunut 2000-luvun alun parhaista vuosista. Kappalemääräinen myynti on laskenut vielä voimakkaammin, koska koneiden hinta on noussut, mutta myös teho ja tekniset ominaisuudet ovat parantuneet merkittävästi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää