Traktorit
Vertailu

Kaksoiskytkin- ja osapowershiftvaihteistot vertailussa – kaksoiskytkinvaihteisto tarjoaa paremman vetotehon ja paremman suorituskyvyn, mutta osapowershift-vaihteistollakin pärjää

Henkilöautopuolella kaksoiskytkinvaihteistot yleistyvät vauhdilla. Kaksoiskytkinvaihteisto yhdistelee automaattivaihteiston vaivattomuutta ja mukavuutta manuaalivaihteiston hyötysuhteeseen. Tutkimme, säästääkö kaksoiskytkinvaihteisto tehoa myös traktoreissa.
Uolevi Oristo

CNH esitteli vuonna 2017 traktoreihinsa uudentyyppisen kaksoiskytkinvaihteiston. Viime kesän koeajoissa kokeilimme sekä Casen Puma-malliston edullista X-versiota että Puma 140 X -mallia. Koeajossa oli myös New Hollandin T6-malliston suurin, kuutoskoneella varustettu T6.180 Dynamic Command, joka oli siis varustettu uudella kaksoiskytkinvaihteistolla. Saman kaksoiskytkinvaihteiston voi valita myös Casen Max- xum-malleihin, tuolloin sen nimi on ActiveDrive8.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää