Traktorit

Suomalainen traktorinostaja tekee päätöksen järjellä – käytetyn ja uuden traktorin valintaan vaikuttavat samat tekijät

Haimme keväällä 2018 Koneviestin uutispalstalla ja Koneviestin nettisivuilla vastaajia kyselyyn, jossa kartoitettiin suomalaisten traktorin ostajien ja ostoa harkitsevien päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä. Kyselyyn perustuva Helsingin Yliopistossa tehty Pro Gradu -tutkielma on valmistunut, tässä jutussa kerromme tiivistetysti tutkimuksen tulokset.
Tapio Vesterinen
Traktorin valintaan vaikuttavat useat tekijät. Tutkimuksessa oletettiin, että ostopäätös oli jo tehtynä ja ostaja tietää, minkä tehoisen ja kokoisen traktorin hän tarvitsee.

Tutkimuksessa tutkittiin useiden eri tekijöiden keskinäistä tärkeysjärjestystä suomalaisten traktorinostajien päätöksenteossa. Vastaavia tutkimuksia on tehty aiemmin myös Suomessa, mutta pääosa tutkimuksista on tehty 1900-luvun puolella, minkä jälkeen traktoreiden tekniikka on kehittynyt valtavasti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää