Traktorit

Massey Ferguson: Uusi Dyna E-Power

Tapio Vesterinen
Massey Fergusonin mallisto on laaja, esimerkiksi 100 hevosvoiman teholuokassa valinnanvaraa on peräti kolmesta eri mallisarjasta.

Massey Fergusonin myyntipäällikkö Jarno-Matti Hakamäki Turun Konekeskukselta on tyytyväinen siihen, että Massikan moottorit ovat Linnavuoresta AGCO Powerin tuotantoa.

Massey Fergusonin ohjelmistopuoli on uudistunut ja Suomeen myytäviin isompiin malleihin tarjotaan Connect-yhteyttä vakiovarusteena, jolla huolto pääsee lukemaan asiakkaan luvalla traktorin tiedot ja vikakoodit etälukuna.

Keväällä Massikalle tuli iso mallistouudistus, kun esiteltiin Massey Ferguson 8S-mallisto, jossa melutaso ohjaamossa on saatu pudotettua 68 dB:n tasolle. Imuilma otetaan moottorin ja ohjaamon välistä puhtaalta alueelta, jolloin moottorin imuilmasuodatin pysyy mahdollisimman puhtaana, mikä valmistajan mukaan vähentää huoltotarvetta.

Massey Fergusonilla uutta on Dyna E-Power kaksoiskytkinvaihteisto, joka vaihtaa myös alueet kaksoiskytkimellä. Veto on näin jatkuva ja hyötysuhde on hyvä. Vaihteiden nopeusalueissa erikoista on hyvin pieni vaihteiden väli. Dyna E-Powerin vetokäyrä muistuttaa eniten portaattoman vaihteiston vetokäyrää, vaikka käytännössä vaihteita on 28.

Lue lisää