Tiet ja ympäristö

Toro GM 360:ssa aineksia ruohonleikkuun yleiskoneeksi – avarampi leikkuuöytä parantaisi työjälkeä

Nelipyöräohjaus muuttaa suuren ajoleikkurin käsiteltävyydeltään ja luonteeltaan pikkukoneen kaltaiseksi. Ajotarkkuus ja ketteryys takaavat sen, ettei puiden tai istutusten ympärysten siistimiseen enää tarvita trimmeriä. Matala leikkuupöytä on turhan ahdas: silpun joukkoon jää isoja ruohomällejä.
Nelipyöräohjauksinen kone sopii mainiosti myös puistokäyttöön. Pieni takaylitys säästää takapäätä kolhuilta. Kuljettajan kannattaa ajoittain vilkaista ylöspäin, ettei tule äkkipysäystä turvakaaren oksaan tarttumisesta. Isosta koosta on kuitenkin sen verran haittaa, ettei Toro mahdu kaikkein ahtaimpiin paikkoihin. Pitkillä leikkuukaistoilla pelkkä etupyöräohjaus vakauttaa ajamista.

Nelipyöräohjauksinen ja nelivetoinen Toro Groundsmaster 360 Quad-Steer esiteltiin mm. viime syksynä Nürnbergin GalaBau-näyttelyssä, joten sen ”rantautuminen” Suomeen oli odotettavissa.

Esittelykone jäikin suoraan kokeiltavaksemme Lepaa-näyttelystä parin viikon ajaksi. Siellä sitä, kuten aikaisempiakin kokeilukoneita käytettiin niin puistossa kuin golfkentälläkin vajaan kahden viikon jakso.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää