Tiet ja ympäristö
Havel Mechanics -kumiterä

Havel Mechanicsin lumiauran kumiterä on loskakelien erikoisvaruste - pehmeämpää aurausta tarkasti tien pintaa pitkin

Markkinoilla on runsaasti erilaisia auranterävaihtoehtoja aina tappiteristä tasateriin. Eräs vaihtoehto on Havel Mechanicsin kierrätetyistä autonrenkaista valmistettu kumiterä.
Arto Turpeinen
Havel Mechanics -kumiterä soveltuu etenkin sohjoloskan auraamiseen. Polannetta terä ei kuitenkaan leikkaa, joten sopivin käyttöaika on syksyn tai kevään lauhat ilmat.

Ilomantsilainen Veljekset Hassinen Oy, eli tuttavallisemmin Havel, on tullut tunnetuksi etenkin erilaisista tela-ja ketjutyökaluista sekä kantojyrsimistä. Yrityksen ostettua liperiläisen Pultek Ky:n liiketoiminnan laajeni tarjonta myös kierrätysrenkaista valmistettuihin tuotteisiin. Ensimmäisenä esiteltiin auraterä – myöhemmin on julkaistu betonisekoittimen lapa ja useisiin eri työlaitteisiin liitettävissä oleva tasauslevy, jonka ”harjakset” on valmistettu renkaiden pinnoista.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää