Tiet ja ympäristö
Avant-vertailu 2019

Millaiseen käyttöön sähkömallit sopivat?

Julius Pietarinen
Yleiskauhalla työskentely käy sähköavanteilla yhtä sujuvasti kuin polttomoottoriversioilla. Maakasaan työnnättäminen on jopa vaivattomampaa, sillä pelkoa moottorin sammumisesta ei ole. e5:n muita suurempi omamassa parantaa pitoa ja koneen vakautta. Lisähydrauliikan tuottoa tosin joutuu muuttamaan sähkökoneiden ”kaasuvivulla” aktiivisesti, mikäli työ sisältää pidempiä siirtymisiä ja haluaa säästää energiaa. Normaaliin kauhatyöskentelyyn riittää kaasun puoliväli, mikä antaa riittävän nopeuden virrankulutuksen turhaan kasvamatta.

Sähkökäyttöiset Avantit vakuuttivat testaajat toimivuudellaan. Kaikki koneilla ajaneet olivat samaa mieltä siitä, että sähkökäyttöinen kone on ajo-ominaisuuksiltaan hienostuneempi kuin dieselmoottorinen. e5:n ja e6:n helppo ajettavuus korostuu varsinkin vasta-alkajien käytössä, sillä hitaimmalla ajoasetuksella sekä pienimmällä työhydrauliikan virtauksella ovat koneen liikkeet rauhallisia, mutta samalla kaikki voima on kuitenkin käytössä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit