Tiet ja ympäristö
Vertailu Avant-vertailu 2019

Akku- ja polttomoottorikäyttöiset Avant-kuormaimet vertailussa – pärjääkö sähkö dieselille?

Ylöjärveläinen Avant Tecno on pienkuormainten ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa. Myös viennin osuus on suuri, peräti 80 %. Yritys ei ole kuitenkaan levännyt laakereillaan, vaan valikoimassa on myös kaksi eri tekniikkaan perustuvaa akkumallia – Avant e5- ja Avant e6. Testasimme näiden suorituskykyä verrattuna vastaavankokoiseen Avant 530-dieselversioon.
Arto Turpeinen
Koneviestin Avant-vertailussa olivat mukana akkukäyttöiset e5 ja e6 sekä dieselkäyttöinen Avant 530.

Sähkökäyttöisiä työkoneita on esitelty alan tapahtumissa lähes liukuhihnalta – parin viime vuoden aikana tahti on ollut kiihtymään päin. Kotimainen Avant Tecno oli ilahduttavasti kärkijoukoissa jo vuoden 2016 Bauma-näyttelyssä, kun ylöjärveläisyritys esitteli Avant e5 -akkukuormaimen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi