Tiet ja ympäristö
Vertailu robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkurit testissä - nykyiset robottiruohonleikkurit selviävät myös suurempien ja haasteellisempien pihojen ruohonleikkuusta

Robottiruohonleikkurit yleistyvät nopeasti. Hinnat ovat laskeneet siedettävälle tasolle päältäajettaviin leikkureihin verrattuna, ja mallistoihin on ilmestynyt myös isojen alueiden nurmikonhoitoon kykeneviä malleja. Koneviestin vertailussa olivat mukana Honda Miimo 3000, Husqvarna Automower 430X, Robomow RS625 PRO sekä Viking iMow MI 632 PC.
Tapio Vesterinen
Markkinoille on tullut uusia robottiruohonleikkurimalleja, jotka soveltuvat suurtenkin ruohikkopinta-alojen leikkaukseen.

Robottiruohonleikkurit ovat yksi esimerkki arkielämässä hiljalleen yleistyvästä automatiikan lisääntymisestä erilaisissa askareissa. Otimme kokeiluun eri valmistajilta neljä robottileikkurimallia, joiden luvataan selviytyvän reilut 3 000 neliömetrin nurmikon hoidosta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää