Tiet ja ympäristö
Vertailu

Vertailussa niittyleikkurit - Neljän konstin koneet

Perässäkäveltävät niittyleikkurit eivät ole Suomessa kovin yleinen näky, vaikka niille riittäisikin työsarkaa monen pihan perällä tai navetan takana. Vertailimme neljää erityyppistä niittyleikkuria monipuolisesti erilaisissa leikkuutöissä ja selvitimme kunkin koneen vahvuudet ja heikkoudet.
Koneviesti vertaili neljää eri tyyppistä niittyleikkuria. Leikkuupään tyypistä riippuen laitteet sopivat aina pihanurmikon ajosta horsmikon kaatamiseen. Testissä oli mukana: Kellfri 27-FT51, Lumag HGM 87555, McCulloch MPF72B ja Rolec Max RL2006 B.

Ruohotrimmeri tai tehokkaampi heinäniittopäällä varustettu raivaussaha on hyväksi todettu laite pitkän heinän leikkuussa. Kun niitettävä ala käy riittävän isoksi, alkaa trimmerillä työskentely kuitenkin vaatia leikkaajalta hyvää kuntoa. Perässä käveltävä ja vetävä niittyleikkuri keventää huomattavasti niittotyötä, joten harvemminkin hoidettavien alueiden leikkuun pystyy tekemään vähemmällä hikoilulla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää