Tiet ja ympäristö

Raiko-polannemurtajilla polanteesta nopeasti eroon – kolme eri mallia markkinoilla

Kulkuväylille talvisin väistämättä syntyvä polanne ja ajourat ovat epämukavia ja ennen kaikkea lisäävät onnettomuusriskiä. Polannelanojen ja alusterien lisäksi paatuneesta jäästä voi päästä eroon vapaasti pyörivällä Raiko-polannemurtajalla.
Raiko-polannemurrinta käytettäessä ajonopeus voi olla jopa 40 km/h. Irronnut hile voidaan siirtää penkalle myös traktorin alueauralla.

Jään ja lumen pakkautumisesta syntyvä polanne on etenkin alemman hoitoluokan väylillä joka talvinen harmi. Tiekarhut ovat nykyaikana suhteellisen harvinaisia ilmestyksiä, joten polannetta poistetaan yleensä alusterillä tai muilla lanoilla. Markkinoilla on kuitenkin muutamia pyöriväteräisiä polanteenpoistajia, kuten oululaisen Sah-ko Oy:n valmistamat Raiko-polannemurtajat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää