Tiet ja ympäristö

Testissä 7 erilaista ajoleikkuria - Tekniikka ratkaisee ajoleikkurin valinnassa

Ajoleikkuria hankittaessa on tehtävä valintoja vetotavan, ohjaustavan, leikkuulaitteen ja moottoritehon osalta. Ja nämä tietysti ovat vasta listan alkua. Valinnan helpottamiseksi testasimme ja vertasimme seitsemän erityyppisen ajoleikkurin toimintakykyä. Lue, millä päältä ajettavalla ruohonleikkurilla nurmikon leikkaus sujuu parhaiten!

Ruohonleikkurin valinnan ratkaisee työkohde. Tämä tarkoittaa nurmialan laajuutta, pihan muotoa ja leikattavalla alueella sijaitsevia istutuksia ja puita. Loppupelissä kysymys on myös ajasta ja taloudellisesta panoksesta, jonka nurmikon leikkaukseen haluaa käyttää. Työnnettävä leikkuri mahtuu varmasti pienempiinkin välikköihin ja selviytyy jyrkissä rinteissä, mutta parin tuhannen neliön työstämiseen menee monta tuntia.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää