Tiet ja ympäristö
Kokeilu Jykevä H30

Jykevä H30 -lana sopii tienhoidon ja lumitöiden lisäksi myös maansiirtotehtäviin – lanarunko on toimiva ”peruskone” monelle työlaitteelle

Hydraulisella puomin sivusiirrolla ja terän käännöllä varustettua Jykevä H30 -lanaa voidaan käyttää tienhoidon ja lumitöiden lisäksi erilaisissa maansiirtotehtävissä, sillä se on mitoitettu 100–250 hv:n traktoreille. Lanan käyttökautta voidaan jatkaa asentamalla terän tilalle erilaisia työlaitteita.
Tapio Vesterinen
Koneviestin testissä ollut Jykevä H 30 -lana oli varustettu 3 metrin terällä ja lisävarusteena toimitettavilla tukipyörillä. Kiinnitysrunkoa voidaan kääntää 30 astetta. Työasentoon käännetyllä terällä voidaan vetää soraa penkalta tien keskelle, koska terä ylettyy traktorin renkaan ulkoreunaa edemmäs ja lanan päissä olevat levyt pitävät soran tiellä.

Metallipaja Heikki Alakortes Ky valmistaa Jykevä-tuotteita, jotka markkinoidaan jälleenmyyjien kautta. IKH:n koko maan kattavan verkoston lisäksi Jykevä-tuotteet ovat monien paikallisten konekauppiaiden valikoimassa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää