Tiet ja ympäristö
Kokeilu Esko 300 H2

Monipuolista Esko-takalanaa on helppo säätää ajon aikana – laite soveltuu myös osa-aikaiseen urakointiin

Takalana eli perälevy on monipuolinen yleiskone, jota käyttävät ammattilaiset ja harrastajat. Levyjen tarjonta on runsasta ja hintahaarukka iso. Koneviesti kokeili Esko 300 H2 -takalanaa, joka soveltuu myös osa-aikaiseen urakointiin. Lanaa on helppo säätää ajon aikana, koska terän kääntö ja sivuttaissiirto toimivat traktorin hydrauliikalla.
Tapio Vesterinen
Esko 300 H2 -takalana sopii hyvin sorateiden tasoitukseen. Vetokoneena olevan Massey Ferguson 5714 -traktorin omapaino kuormaimineen on n. 7 tonnia, mikä on raskaissa töissä tarpeen. Massey Ferguson osallistui 7 traktorin ryhmätestiin, jonka tulokset julkaistiin numerossa 4/2021.

Lantmännen Agron myynnissä olevat Esko-takalanat kuuluvat Laakson Metallin valikoimaan. Yritys valmistuttaa lanat Virossa. ”Yhteistyö lanan valmistajan kanssa on jatkunut jo 25 vuotta”, kertoo Laakson Metalli Oy:n Kari Laakso. Ulkomaiseen valmistukseen on päädytty, sillä hinta on tärkeä tekijä ostopäätösten teossa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää