Tiet ja ympäristö
Soukkion täryjyräpyörästö

Tampereen yliopisto tutki, miten jyräys vaikuttaa tien kantavuuteen - lanauksen yhteydessä testattiin myös Soukkio-täryjyrävarustusta

Sorateiden kunnossapidon A ja O ovat säännölliset lanaukset. Laadukkaasti lanattu tie on tasaisempi ja myös kantavampi. Tampereen Yliopisto tutki Soukkion tielanaan kehittämän täryjyräpyörästön vaikutusta tien kantavuuden parantamiseen.
Tommi Hakala
Lanavalmistajat ovat kehittäneet lanoihin tien pintaa tiivistäviä lisäosia. Luopioisissa tutkittiin Soukkion lanoihin tarjolla olevan täryjyräpyörästön vaikutusta tien pinnan kantavuuden parantamiseen.

Teiden kunnostusjyräyksen laatua on viimeisten vuosien aikana haluttu parantaa erilaisilla jyräpyörästöratkaisuilla. Pälkäneen Luopioisissa tienhoitovarusteita valmistava Soukkio Oy on kehittänyt omaa ratkaisunsa, joka perustuu teräksisiin jyräpyöriin. Tampereen Yliopiston Tutkimuskeskus Terran TerraRoad-osasto tutki miten täryllä varustetun jyräpyörästön käyttö vaikuttaa tien pinnan tiivistymiseen, ja sitä kautta kantavuuteen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää