Tiet ja ympäristö
Esittely Dalen 2011

Dalen 2011 -lumilingolla korkeampikin kinos katoaa kerta-ajolla – myös traktorin perävaunuun lumen lastaus sujuu vauhdilla

Kapeat asuntokadut ovat hankalia siivota lumesta. Siivoamista haittaavat liikenne ja erityisesti kadun varteen pysäköidyt autot. Kun paikat ovat oudot, ei lingon kanssa työtä tekevä edes tiedä, mitä valliin on aurattu. Joskus sieltä voi löytyä vaikka reunakivi. Tällaisten tilanteiden varalta Dalen 2011 -linko on varustettu toimivilla varolaitteilla.
Seppo Pentti
Tällä työmaalla lingolla tyhjennetään katuja yhteen kuorma-autoon ja yhteen traktorin perävaunuun. Kuljettaja näkee edessään työmaan, lingon ja kuormaa täyttävän lumisuihkun. Kivistön lingossa vallileikkurit ovat kiinteät, mutta ne saa lisävarusteena myös hydrauliikalla kääntyväksi

Dalenin lingot olivat esillä Mansen Mörinöillä ensimmäistä kertaa Tampereella 2019. Petteri Kivistö Asikkalasta hankki ensimmäisen Suomeen tulleen Dalenin lingon. Sille on ollut käyttöä kohtalaisen vähän ennen tätä talvea. Linko tuli keväällä 2019 hieman liian myöhään, kun lumet olivat jo sulaneet ja viime talvena lunta ei juurikaan satanut. Tänä talvena linkotöitä onkin ollut tavallista enemmän, kun lunta on satanut niin kuin talvella pitääkin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää