Tiet ja ympäristö
Elho Tornado 560

Elho Tornado 560 -ketjumurskain tuo uutta ulottuvuutta vesakon kaatoon – tehovesuri työssään

Vesakon valtaamien teiden ja peltojen pientareiden hoito on kovaa työtä koneille. Ketjumurskain on varsinkin kivisissä olosuhteissa varteen otettava vaihtoehto niittokoneille ja kelamurskaimille. Koneviesti kokeili, mihin Elhon Tornado -ketjumurskain kykenee.
Matti Turtiainen
Elho Tornado 560:llä onnistuu murskaus myös murskainpään pystyasennossa. Kuljetuskorkeus on suunnilleen sama kuin kuvassa.

Hoitamattomat peltojen ja teiden pientareet vesottuvat vauhdikkaasti muutamassa vuodessa. Perinteisesti pientareita on niitelty vanhoilla niittokoneilla tai kelamurskaimilla. Molemmat konetyypit ovat kuitenkin herkkiä rikkoutumaan kivisissä oloissa, eivätkä ne yleensä pysty vähänkään tukevampaan vesakkoon. Sen sijaan ketjumurskain on konetyyppinä sellainen, että sen uskaltaa viedä vähän järeämpäänkin risukkoon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää