Tiet ja ympäristö
Kokeilu Tarmo

Tarmo-puutarhajyrsin traktoriin – maa mullaksi jyrsimällä

Puutarhan ja pienempien alueiden jyrsintään on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja omalla moottorillaan toimivista jyrsimistä traktoriin kiinnitettäviin työkoneisiin. Testasimme 1,25 m leveää Tarmo-jyrsintä niin nurmikon kuin savikonkin jyrsinnässä.
Tapio Vesterinen
Työjälkeen voidaan vaikuttaa terien pyörimisnopeuden lisäksi myös takalipan asennolla. Lippa auki ajaessa maa lentää kauemmaksi ja jää karkeammaksi (kts. seuraava kuva)

Pienten alojen jyrsintään soveltuvia jyrsimiä on tarjolla melkoinen määrä. Valikoimat alkavat pienistä omalla moottorillaan toimivista puutarhajyrsimistä, saatavilla on myös esimerkiksi sarvitraktoreihin liitettäviä jyrsimiä. Otimme testiin IKH:n myymän Tarmo-puutarhajyrsimen, jonka kytkimme pienen traktorin perään.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää