Tiet ja ympäristö
Akkuruohonleikkuri

Akkuruohonleikkureissa on paljon valinnanvaraa – sähkökoneet pärjäävät ajoittain jo polttomoottorikoneillekin

Valmistajien ruohonleikkurimallistoissa on lähes yhtä paljon akkuruohonleikkureita kuin polttomoottorikäyttöisiäkin. Robottiruohonleikkurit eivät ole korvanneet työnnettäviä leikkureita vielä kaikissa työtehtävissä. Ammattikäyttöön suunnitelluilla akkukoneilla on mahdollista työskennellä täyspäiväisesti. Työnnettävien sähköleikkureiden akku riittää tyypillisesti noin omakotitalon pihan kokoisen alan leikkaamiseen.
Valmistaja
Akkukäyttöisten ruohonleikkurien tekniikka on viime vuosien aikana kehittynyt niin paljon, että osa kelpaa ominaisuuksiltaan vaativaankin ammattikäyttöön.

Vuosi sitten KV:n numerossa 7/2019 teimme katsauksen akkukäyttöisiin trimmereihin ja ruohoraivureihin. Keskityimme kyseisessä artikkelissa tarkemmin akkukoneiden käytettävyyteen ja vaatimuksiin, jotta akkukone olisi käyttökelpoinen polttomoottorikoneen korvaajana. Nyt tarkasteluvuorossa ovat akkukäyttöiset ruohonleikkurit, joista osa kelpaa ominaisuuksiltaan vaativaankin ammattikäyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää