Tekniikkaa ja tietoa
BPW

Akselivalmistaja BPW – Tuotteet kehittyvät jatkuvasti

Akselivalmistaja BPW kehittää alati uusia ratkaisuja liikkuvan kaluston alustatekniikkaan. Yhä tarkempi tilankäyttö, koneiden koon kasvu ja uudet jarrumääräykset vaativat tuotteilta mukautuvuutta ja jatkuvaa kehitystä. Myös sähköiset valvontajärjestelmät ovat nykyään osa akseleita.
Mikael Sammatti
BPW:n akselisensoreihin perustuvan punnitusjärjestelmän tarkkuutta esiteltiin ajamalla perävaunu ajoneuvovaa'alle ja näyttämällä traktorin tietokoneen ja vaan lukemat samalla näytöllä. BPW:n järjestelmä näytti painoksi 22 408 kg ja ajoneuvovaaka 22 140 kg, mikä tarkoittaa alle 1,5 prosentin heittoa. Valmistaja lupaakin järjestelmälle 2 % tarkkuuden ja tarkkuus on yleensä parempi ajaessa kuin paikallaan ollessa.

Vuonna 1898 aloittanut BPW on yksi suurimmista Euroopan akselivalmistajista. BPW valmistaa vuosittain yli puoli miljoonaa akselia yli 5,5 tonnin painoluokassa. Valikoimiin kuuluvat niin raskaan maantieliikenteen alustaratkaisut kuin maatalous ja maanrakennuskoneiden akselit.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää