Tekniikkaa ja tietoa

Optimoitua valaistusta metsätyömaalla - oikea määrä valoa oikeaan paikkaan

Syksy- ja talvi ovat työvalojen käytön aktiiviaikaa. Kaksivuorotyössä iltavuorolainen työskentelee suurimman osan ajasta pelkän keinovalaistuksen avulla. Valotekniikan kehitys mahdollistaa nykyään valojen tehonsäädön. Ensimmäisenä asialle ehti Rottne.
Rottne Indrusties AB
Metsäkoneiden tehokas työskentely vaatii pimeään aikaan riittävän työvalaistuksen. Led-tekniikan myötä työvalaistukseen on saatavissa monipuolisemmat säätömahdollisuudet. Ruotsalaisvalmistaja Rottne varustaa nykyisin koneensa valotehon säädön mahdolistavalla valaistusjärjestelmällä.

Eräs led-valaisimien hyöty on matala tehontarve suhteessa valaistuksen määrään. Mutta erittäin kirkkaan valon käyttö ei sovi kaikkiin olosuhteisiin, minkä kaikki sumussa autolla ajaneet tietävät – liian kirkas valo vain heijastuu takaisin sumuseinästä kuljettajan silmiin aiheuttaen häikäisyä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää