Tekniikkaa ja tietoa
Väylä

Tie- ja rataliikenteen talvihoito paranee Väylän lisäämien määrärahojen turvin

Suomen tieverkoston kunnossapidosta vastaava virasto – Väylä – lisää teiden talvihoidon määrärahoja. Urakointisopimusten kilpailutusten yhteydessä teiden talvihoitoluokituksia nostetaan, mikä tietää urakoitsijoille enemmän työtä. Tienhoito tehdään entistä kohdennetumpana mittausautomatiikkaa ja erityisesti palautepalveluja hyödyntämällä.
Julius Pietarinen
Rataliikenteessä on tarkoituksena pilotoida järeämmällä venäläisvalmisteisella lumenaurauskalustolla.

Tieverkoston talvihoidon tehostamisen pilottihankkeessa kuorma-autoja ja busseja on varustettu infrapuna-kameroilla, joilla pystytään mittaamaan tien lämpötilaa ja tienpinnassa olevan lumen ja jään laatua. Käytetyt anturit ovat esimerkiksi Vaisalan valmistamia aurauskalustolle suunniteltuja ”Mobile Detector MD30”-laitteita, joiden avulla voidaan arvioida tien kitkakerroin ja yleiset ajo-olosuhteet. Jos tieosuuden havaitaan olevan muuta tieosuutta huonommassa kunnossa, voidaan kyseiselle alueelle kohdistaa enemmän huoltotoimenpiteitä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää