Tekniikkaa ja tietoa
dieselpolttoaine

Työkoneiden polttonesteiden talviominaisuuksien vertailua - dieselin vuodenajat

Kylmässä pohjolassa on otettava huomioon dieselmoottoreiden polttonesteiden talviominaisuudet. Tällöin vältytään monilta kylmän talven mukanaan tuomilta käytännön ongelmilta. Myös työkoneiden käytön mukainen polttonesteverotus on syytä ymmärtää ja muistaa, jotta vältytään kalliilta sakkomaksuilta.
Tapio Vesterinen
Talvidieaseliä voi käyttää ympäri vuoden. Yleensä jakeluaseman tankilla on informaatio dieselpolttonesteen laadusta, josta tankkaaja voi varmistua mitä laatua on tankkaamassa.

Dieselpolttoaineen ominaisuuksista kertovat mm. samepiste, suodatettavuus, rikkipitoisuus sekä voitelevuus. Samepiste kertoo lämpötilan, jossa polttonesteen parafiini alkaa kiteytyä ja polttoaine samenee – kylmemmässä tuo kiteytyminen kiihtyy. Suodatettavuus on alin lämpötila, jossa polttoneste läpäisee suodattimet. Tätä kylmemmissä lämpötiloissa suodin tukkeutuu parafiinikiteistä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit