Tekniikkaa ja tietoa

Urakoinnin hintatiedot 2014–2018 – hintojen kehitys edelleen maltillista

Useissa maatalouden urakointitöissä hinnat ovat nousseet 2–5 prosenttia vuodesta 2016 vuoteen 2018. Kehitys kuitenkin vaihtelee paljon.
Tapio Vesterinen

Keväällä tehtyyn koneurakoinnin taksakyselyyn vastasi noin 460 alan yrittäjää. Oheisissa taulukoissa on esitetty keskimääräiset urakointihinnat ilman arvonlisäveroa. Hintojen vaihtelu on laskettu keskihajonnan avulla (hintojen keskimääräinen poikkeama keskiarvosta). Vaihteluväli kertoo sen haarukan, jolla suurin osa hinnoista liikkuu. Esimerkiksi yleisimpien urakoitavien töiden joukkoon kuuluvan kasvinsuojeluruiskutuksen keskimääräinen hehtaaritaksa oli noussut vajaat kaksi prosenttia eli 0,3 euroa, ja oli 18,5 e/ha vuonna 2018. Suorakylvön taksa oli 69,7 e/ha (+3,3 %) ja muun kylvölannoituksen hehtaaritaksa oli 62,1 e/ha (+5,4 %).

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi