Tekniikkaa ja tietoa
Päästötaso 5

Euroopan uusi työkoneiden päästötaso Stage 5, tulee voimaan kahdessa vaiheessa tästä vuodesta alkaen

Työkonemoottoreita koskeva uusi päästöluokka taso 5 tulee asteittain voimaan tämän vuoden alusta alkaen. Se tiukentaa uusia moottoreita koskevia päästövaatimuksia pienhiukkasten osalta. Nyt myös tähän saakka rajoitusten ulkopuolella olleet pienet ja isot teholuokat saavat omat päästörajat.
Arto Turpeinen
John Deere valmistaa itse suuren osan tarvitsemistaan moottoreista. JD:n vahva läsnäolo eri puolilla maailmaa on johtanut tarpeeseen valmistaa useiden eri päästövaatimusten moottoreita. EU:n Taso 5 tulee lisäämään työmäärää ja mallivalikoimaa. JD esitteli Taso 5:n tekniikkaa 2018 Intermat-messuilla Pariisissa. Kuvassa on 13,6 litran Power Tech -moottori, josta versiosta riippuen on tehoa 300–510 kW. JD suosii moottoreissaan tehokasta pakokaasun kierrätystä, jonka avulla urean kulutus on voitu painaa erittäin alhaiseksi. Tässä tapauksessa sen luvataan olevan 1–3 %.

Tämä vuosi tulee merkitsemään eurooppalaisille työkonevalmistajille suuria muutoksia. Muutokset tulevat vaikuttamaan myös koneiden ostajien ja käyttäjien elämään – tätä ei pidä unohtaa.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit