Tekniikkaa ja tietoa

Tuulivoimalla katuvalot, osa 5 – Viimeinkin valojuhlat

Lähes puolitoista vuotta kestänyt hanke tuulivoimalla toimivista katuvaloista on saatu päätökseen. Tuulimoottori tuottaa 12-volttista virtaa kahdelle akulle, kaksi aurinkopaneelia vielä varmistaa prosessia. Projektiin on uponnut hyvänlainen euronippu ja sen parissa on vietetty toinenkin tunti, mutta lopputulos on täyttänyt kaikki odotukset. Tuulimoottorin kunnostusvaiheista on raportoitu aiemmissa numeroissa. Koska aihe on herättänyt yllättävän laajaa kiinnostusta, kerrataan tässä sarjan viimeisessä osassa lyhyesti myös tähän mennessä tapahtunutta.
Kimmo Kotta
Vanhan tuulimoottorin runko, moottori ja siivikko ovat kunnostettu. Nyt on juhlan aika.

Suunnitelma tuulivoimalla toimivista katuvaloista alkoi vitsistä. Kotikylällä ei ole yhtään valaistua tieosuutta, eikä kyllä mitään muutakaan. Kuopiosta tullessa saa ajaa yhtä soittoa lähes 60 kilometriä valoissa, mutta viimeiset 14 kilometriä joutuu kulkemaan täydellisessä maalaispimeydessä. Perhepiirissä on uneksittu, että olisi se hienoa, jos saisi edes viimeiset 100 metriä liikkua katuvalojen loisteessa, niin ei tuntisi itseään ihan metsäperukkalaiseksi.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit