Tekniikkaa ja tietoa
Esittely

Fritzmeier Isaria -kasvustosensori - Kasvustokuiskaaja

Täsmäviljelyn hyödyt ovat hyvin selkeitä. Kun kasville annetaan esimerkiksi lannoitetta juuri sen verran kuin se tarvitsee, saadaan lannoitekustannuksessa säästöjä, ja kasvin satopotentiaali paremmin hyödynnettyä. Mistä sitten tietää, paljonko kasvi mitäkin ainetta tarvitsee?
Sensorit sijaitsevat kevytrakenteisen puomin päissä, ja GPS-antenni on sijoitettu puomin keskelle. Sensorit kulkevat 80–120 cm kasvuston yläpuolella.

Fritzmeier on saksalainen, traktorin jousitettujen penkkien valmistuksesta alkunsa saanut yritys, jonka valikoimaan kuuluu ajoneuvojen komponenttien ja erilaisten kemiallisten tuotteiden lisäksi muutama maatalouden laite. Niistä tunnetuin on Isaria-kasvustosensori, jota on yhteistyössä Münchenin teknisen yliopiston kanssa kehitetty yli 20 vuotta. Laitteet saatiin Suomen markkinoille, kun AgriToukola Machinery aloitti niiden maahantuonnin viime vuonna.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit