Tekniikkaa ja tietoa

Pienkuormainten tulipalot - Katastrofin ainekset

Kuluvan vuoden aikana on uutisoitu useista tuotantorakennusten tulipaloista, jotka ovat saaneet alkunsa pienkuormaimesta. Perehdyimme asiaan hieman tarkemmin. Usein työkoneiden tulipalot voitaisiin estää suhteellisen pienillä ennakkotoimenpiteillä.
Virtajohtoja ei saa koskaan kiinnittää polttoaine- tai hydrauliletkuihin. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää sulakkeella suojaamattomien kaapeleiden pinnan kuntoon.

Pienkuormain on koostaan huolimatta usein tärkeä lenkki osana tuotantoketjua. Vanhoissa navetoissa pikku puurtaja saattaa olla yksi niitä harvoja laitteita, joilla esim. kuivikkeen saa kannettua koneellisesti. Kuormaimen syttyessä palo voi kuitenkin uhata myös rakennuksia, jolloin yrittäjän koko elinkeino on uhattuna.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää