Tekniikkaa ja tietoa

Gradia Lievestuore - Maarakennusalalla riittää työtä

Gradian Lievestuoreen maarakennusalan koulutuspäällikkö Pasi Räty on tyytyväinen alalla vallitsevaan työtilanteeseen. Moottoritietyömaat ja mittavat rakennusinvestoinnit Keski-Suomessa vaativat konekuskeja. Suuret infrahankkeet ovatkin johtaneet siihen, että yrittäjät ovat alkaneet jo helmikuussa kysellä opiskelijoita kesän työmaille.
Kun maanantain teoriatunnit saadaan pidetyksi, niin konepiha tyhjenee opiskelijoiden suunnatessa harjoittelukentälle ja lähialueen työmaille.

Gradian Lievestuoreen koulutusyksikkö on toiminut 1990-luvun alusta, vajaa 30 kilometriä Jyväskylän länsipuolella aivan 9-tien tuntumassa. Aikuisopiston logistiikka-ala yhdistyi vuoden vaihteessa ammattiopiston logistiikka-alan kanssa ja on nyt varsin suuri kokonaisuus. Oppilaitos toimii kuntayhtymän tontilla, mutta Laukaan kunnalta on lisäksi vuokrattuna 12 hehtaarin harjoittelukenttä. Oppilastyönä lähialueelle on tehty muun muassa motocross- ja mikroautorata. Työn alla on korkea meluvalli lähiseudulta tulevasta ylijäämämaasta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää