Tekniikkaa ja tietoa
Esittely

Liftmac - Nerokas nostin

Suursäkkejä on aina nostettu vaivalloisesti: lenkit on pitänyt asetella käsipelillä nostokoukkuihin tai trukkipiikkeihin. Nyt suursäkkien siirtelyyn on kehitetty näppärä koneellinen apulainen.
Liftmac-suursäkkinostimen imukärsät sieppaavat nostolenkit otteeseensa imupaineen avulla.

Liftmacin tarina sai alkunsa eräässä satamassa, kun Veijo Säntti oli huoltamassa omia koneitaan. Hän kuuli kahden konekauppiaan keskustelevan, että löytyykö mitään järkevää lisälaitetta nelisankaisten suursäkkien käsittelyyn. Säntti tuumi, että ei kai se mikään ongelma ole – kyllä siihen ratkaisu löytyy. Asiat lähtivät liukkaasti liikkeelle: ”Mietin asiaa pari päivää ja tutkin aihetta, mitä netistä löytyy. Seuraavana tiistaina esitin samoille kavereille idean, jonka olin piirtänyt ruutupaperille täydennettynä luvuilla ja laskelmilla. Asia eteni asiakkaalle ja torstaina oltiin satamassa insinöörien kanssa saman pöydän ääressä. He katsoivat toisiaan ja totesivat, että kaikkea sitä on esitelty mutta ei tällaista. He kysyivät heti: Teetkö tarjouksen?”

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit