Tapahtumat ja yritykset

Koneiden vientikauppaan erikoistunutta yritystoimintaa - Välkky Trading Ky

Laitilassa toimiva Välkky Trading Ky on keskittynyt Japa- ja Laimet -koneiden sekä Aki-Hallien vientikauppaan. Kymmeniin eri maihin suuntautuva vientikauppa aloitettiin Japa- ja Laimet -koneiden osalta jo syyskesällä 1984. Aki-Hallien viennissä ollaan vielä alkutaipaleella, niiden vienti kun aloitettiin vasta 2001.
Laimet Oy:n valmistamaa pyörösahaa viedään kymmeniin maihin, lähes jokaiseen maanosaan.

Vientiyhtiön omistaa ja sen toimintaa hoitaa valtiotieteidenmaisteri Paavo Välkky, apunaan vientisihteeri Kaarina Karjaluoto. Vientikauppaan Paavo Välkky tutustui jo nuorena miehenä Maskussa, Tuikola Oy:ssä, josta yliopistosta valmistuttuaan sai harjoittelupaikan vuonna 1977. Alusta lähtien työtehtävät liittyivät yhtiön valmistamien Tuiko -sadetuslaitteiden vientikauppaan. "Jos tulosta syntyy, niin työsi Tuikolassa saa jatkua", oli yhtiön silloinen toimitusjohtaja Antti Järvilehto luvannut.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää