Tapahtumat ja yritykset
Veho Oy

Veho on ollut 80 vuotta johtotähden edustajana Suomessa

Veho Oy:n pitkään historiaan mahtuu monen automerkin pidempiä ja lyhyempiä edustuksia, vain Mercedes-Benz on pysynyt mukana koko matkan. Hyötyajoneuvot ovat aina muodostaneet merkittävän osan Mercedes-Benzin myynnistä.
Valmistaja
Mercedes-Benzin ensimmäinen raskas pakettiauto oli vuonna 1955 esitelty L 319. Sen kuormatila oli kookkaampi ja kantavuus suurempi kuin esimerkiksi Volkswagen Transporterissa (T1 ja T2) tai Ford Taunus Transitissa. Lähin vastaavankokoinen saksalainen kilpailija oli Opel Blitz. Mainosesite kertoo, että L 319 on hyvin nopea ajoneuvo, sillä sen nelisylinterinen bensiinimoottori antaa sille erinomaisen kiihtyvyyden ja suuren huippunopeuden. 2,2-litraisen bensiinimoottorin teho oli 78 hv. Toinen moottorivaihtoehto oli 2-litrainen 55 hv:n OM 621 -diesel.

Veho perustettiin vuonna 1939. Tärkein syy yrityksen perustamiseen oli tarve saada Mercedes-Benzille uusi maahantuoja, sillä olosuhteet Suomessa ja maailmalla olivat muuttuneet siihen suuntaan, ettei aikaisempi maahantuoja Oy Nikolajeff Ab ollut tehtävään sopiva.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi