Tapahtumat ja yritykset

Uutta kasvinsuojeluun - Agritechnica 2017

Uusi moduloiva suutintekniikka ja tarkentunut puomistojen hallinta olivat uusien innovaatioiden kärjessä. Tavoitteena on tarkentaa ruiskutteiden annostelua, minimoida ympäristökulkeutumia ja säästää kustannuksia.
Tässä ei esitellä JD ruiskua vaan nostetaan esiin tekniikan uusia innovaatiota, joita Agritechnicassa esiteltiin.

Erilaisia suutinten on/off-järjestelmiä on ollut jo ennenkin, mutta sähköiseen solenoidiventtiiliin perustuva tekniikka on tehnyt suutinkohtaisesta säädöstä entistä helpompaa. Lechler esitteli ESV-suuttimen, jossa sähköisen yksilökohtaisen hallinnan ansiosta tarkkuus on parantunut. Suuttimen sulkeutumisajaksi ilmoitettiin n. 0,3 sekuntia, eli maksimi toimintataajuus voisi olla 3 herziä, (Hz). Jo näissä perustason järjestelmissä hyödynnetään solenoidi-tekniikkaa, joka kykenee avaamaan ja sulkemaan nestevirtauksen salamannopeasti. Lechlerin järjestelmässä ei vielä käytetä määrän säätöä, se hoituu perinteisesti paineen avulla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit