Tapahtumat ja yritykset

Field Robot Event 2015 - Peltorobottikisat Sloveniassa

Eurooppalaisten yliopistojen opiskelijajoukkueiden rakentamien peltorobottien formulakisat käytiin tänä kesänä Sloveniassa Mariborin yliopiston pihalle perustetulla maissipellolla. Maissintaimet oli istutettu yliopiston nurmikolle, joten kisapelto oli kauttaaltaan vihreä. Konenäölle haastavaa ympäristöä kompensoi tasaisuus eli heikommallakin robotin alustaratkaisulla pystyi liikkumaan.
GroundBreaker-joukkue, vasemmalta: Jussi Linko, Juho Kalliomäki, Tuomas Ruotsalainen, Kimmo Kankare, Jaakko Laine, Teemu Koitto, Juuso Autiosalo ja Eemeli Saarelma. Kuvasta puuttuu Alexander Brink sekä ohjaajat Timo Oksanen ja Jari Kostamo.

Kisatehtävät muodostuivat kolmesta osiosta, joilla mitattiin robottien suorituskykyä. Ensimmäisessä navigointitehtävässä robotin piti ajaa täysin itsenäisesti ilman kauko-ohjausta mutkikkaita rivejä pitkin, ja kolmen minuutin aikana kuljettu matka mitattiin. Toisessa navigointitehtävässä ympäristö oli haastavampi esteiden ja puuttuvien kasvien vuoksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit