Tapahtumat ja yritykset

Teleskooppipuomilla taivaisiin - Agritechnican pienkuormaimet ja kurottajat

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Schäfferin 3550 T on teleskooppipuomilla varustettu pienkuormaaja tai oikeastaan pienkurottaja. Uutuusmallissa on voimanlähteenä Kubotan 4-sylinterinen 37 kW:n dieselmoottori ja nostokorkeus yltää 3,20 metriin. Ketterä kone kääntyy 1,10 metrin säteellä ja nostokykyä löytyy 2000 kg:n kuormalle. Kaatokuorma suorana on 1800 kg ja linkussa 1400 kg.

Matti Turtiainen

Viimesyksyisen Agritechnican kurottaja- ja pienkuormainanti jäi vanhan kertaukseksi – kuitenkin uusin maustein. Pikkukurottajat näyttävät löytävän paikkansa markkinoilla ja pienkuormaajissakin puomin teleskooppijatke näyttää olevan in.

Agritechnica-näyttelyn tarjonta kuormauskonetta etsivälle on periaatteessa tismalleen sama kuin muissakin konetyypeissä. Valikoima on runsas ja kaikki markkinoilla olevat koneet löytyvät halleista. Tällä kertaa ei uusia avauksia kuormainkonetyyppien saralla nähty, mutta vanhaa oli kuitenkin paranneltu entisestään.

Weidemann esitteli edellisessä Agritechnicassa kokonaan uuden konetyypin, pienkurottajan, ja nyt 4512-mallia oli viety teknisesti vielä eteenpäin. Hopeamitalilla näyttelyssä palkittu Vertical Lift System helpottaa kuljettajan työtä pitämällä työlaitteen aina samalla etäisyydellä koneesta. Pikku-Weidemann oli myös saanut lisäpuhtia, sillä moottoria oli suurennettu ensimallista. Weidemann esitteli Hannoverissa myös teleskooppisella puomilla varustetun pienkuormaajan.

Weidemann on ilmeisesti onnistunut pienkurottajansa myynnissä, sillä monet kilpailijat ovat tuoneet markkinoille omat versionsa pienkurottajista. Pienille koneille löytyy Keski-Euroopasta omat käyttökohteensa, sillä maatiloilla on vielä käytössä paljon vanhaa ja matalaa rakennuskantaa, johon pääsy isoilla koneilla on mahdotonta.

Pienemmissä pyöräkuormaimissa näyttää Agritechnican perusteella yleistyvän kurottajatyyppinen teleskooppipuomi. Ulottuvuutta tulee tällä ratkaisulla mukavasti lisää, mutta pienen koneen ongelmana on tällöin helposti tapahtuva kumartaminen. Luonnollinen ratkaisu onkin tällöin painon lisääminen. Ei muuta kun lisää terästä perään. Ja seuraavaksi vähän painavampi kone tarvitsee vähän tehokkaamman moottorin, vai? n

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Lue lisää