Tapahtumat ja yritykset

Eurotier 2014 Hannover, Saksa: Odottelun makua

Tämänvuotinen Eurotier-näyttely jätti oudohkon jälkimaun. Siinä missä maidontuotantotekniikan ympärillä ruuhkauduttiin, oltiin sikatekniikan halleissa varsin väljissä tunnelmissa.
Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Maidontuotantotekniikan ympärillä oli ruuhkaa. Toisin oli monessa muussa hallissa.

Saksan Hannoverissa joka toinen vuosi järjestettävä Eurotier-näyttely on Euroopan – jos ei koko maailman – ykkösnäyttely kotieläintekniikan tuulien haisteluun. Hannoverin messualue kokoaakin melkoisen joukon suomalaisiakin näyttelyvieraita katkaisemaan marraskuun loputonta pimeyttä.

Tämänkertainen näyttely jätti suuhun hieman kaksijakoisen maun. Vaikka viime aikojen Venäjä-pakotteet ovat niistäneet maidontuottajien tuloja, ei se näyttänyt vaikuttavan tuottajien kiinnostukseen. Ruuhka näyttelyosastoilla oli huimaava.

Sen sijaan sikapuolen halleissa sai kävellä hyvässä rauhassa. Monet isotkin valmistajat olivat tällä kertaa rakentaneet varsin kohtuullisen kokoisia osastoja, mikä kertonee valmistajien markkinarealismista ja tuottajien vähäisestä investointihalukkuudesta. Aistittavissa oli selvästi välinäyttelyn makua ja parempaa odotusta tulevaisuuden suhteen.

Menestystä Suomeenkin

Eurotierissä jaettiin kuusi kultaista mitalia ja 15 hopeamitalia. Suomalaisittain huomattavaa on tietenkin se, että ensimmäisenä suomalaisyrityksenä Eurotierin historiassa Pellon Group sai hopeisen mitalin. Manure Master-lannanpoistokone keräsikin ansaittua huomiota näyttelyvierailta.

Suomalaismenestystä päästiin nauttimaan myös saksalaiskustantamo DLV:n järjestämässä Innovation of the year -kilpailussa, jossa palkittiin eri kategorioissa uusia tuotteita. Koneviesti on ainoana suomalaislehtenä mukana kisan raadissa.

Nord Mills Oy:n esivalssimylly GW150 sijoittui Nautojen ruokintatekniikka -sarjassa kolmen parhaan joukkoon. Voiton tässä sarjassa vei itävaltalaisyhtiö Wasserbauerin Butler Gold -rehunsiirtäjärobotti.

Eurotierin yhteydessä järjestettiin bioenergiaan keskittyvä Energy Decentral -näyttely, joka oli suunnattu pääasiassa biokaasun tuottajille. Mikäli suunnitelmissa oli uusien pumppujen tai kaasumoottorin hankinta biokaasulaitokseen, saattoi tästä näyttelystä saada jotain irti. Muutoin näyttelykävijän saaliksi jäi ainoastaan suurempi lukema askelmittariin. n

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Lue lisää

Biokaasua Palopurolta

Uutiset KV 03/2021 16.02.2019