Tapahtumat ja yritykset

Kovaa kaupantekoa - KoneAgria-näyttely

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF

Tommi Hakala, Seppo Nykänen, Uolevi Oristo, Mikael Sammatti, Arto Turpeinen, Matti Turtiainen, Tapio Vesterinen

KoneAgria-näyttely järjestettiin Jyväskylässä kymmenettä kertaa. Järisyttäviä uutuuksia ei esitelty, mutta lähes joka osastolta löytyi kuitenkin jotain uutta. Kauppa kävi osastoilla yllättävän hyvin.

Näyttely keräsi ennakkolaskelmien mukaan noin 20 000 kävijää. Monilla osastoilla kerrottiin, että epävarmasta taloustilanteesta huolimatta kauppaa tehtiin hyvin. Ensimmäisen näyttelypäivän vähäinen kävijämäärä säikäytti kuitenkin monia näytteilleasettajia. Ilmeisesti mainiot peltotyökelit harvensivat keskiviikon ja osin torstainkin yleisömäärää.

Nykyisenlaisessa, teknisesti jo varsin kehittyneessä konetarjonnassa on vaikea enää löytää mullistavia uutuuksia jokaiseen näyttelyyn. Vaikka ainakin suurimmat ulkomaiset konevalmistajat esittelevät innovatiivisimmat uutuutensa isoissa näyttelyissä, kuten Hannoverin Agritechnicassa, Bolognan Eimassa ja Pariisin Simassa, jää kotimaisiinkin näyttelyihin joitain uutuusmausteita. Silti painopiste on selkeästi kaupanteossa. Siinä nykymuotoinen, tarjonnaltaan kattava KoneAgria onnistuu hyvin.

KoneAgrian ominta antia ovat myös lukuisat seminaarit, joita seuraamalla aktiivinen messukävijä pääsee hyvin jyvälle siitä, missä menee nykyinen maataloustutkimus ja -neuvonta. Menestyvän yrittäjän on syytä olla terveen kriittinen paitsi teknologiavalinnoissaan, myös ammatillisten yhteistyökumppaniensa valinnassa.

Ensi vuonna KoneAgriassa puhaltavat uudet tuulet, sillä näyttely järjestetään Tampereen Messukeskuksessa. Jyväskylän Paviljonki on käymässä ahtaaksi. Siitä olivat osoituksena ulkoalueille pystytetyt telttahallit, jotka nekin olivat täynnä esittelijöitä. Vuoden 2015 kesänäyttely on Joensuussa, mikä puoltaa Tamperetta näyttelypaikkana.

Järjestäjien mukaan vuoden 2016 KoneAgria järjestetään viikolla 40 jälleen Jyväskylässä. Näyttelyn painopisteenä on nurmi- ja karjatalous. n

Voit lukea artikkelin alkuperäisenä näköisversiona pdf-muodossa.
AVAA ARTIKKELIN PDF
Lue lisää