Tapahtumat ja yritykset
Agritechnica 2019

Katsaus Agritechnica 2019 -näyttelyn High-Tech-uutuuksiin – uutta teknologiaa ja monipuolista sähkönkäyttöä

Agritechnican kuumimmat uutuudet oli koottu kolmeen eri halliin Future Farming -teemojen alle. Näissä halleissa oli muutamia uutta tekniikkaa tai palveluja kehittäviä yrityksiä, mutta myös runsaasti erilaisten tutkimuslaitosten tai kehitysprojektien osastoja, joissa esiteltiin käynnissä olevia tutkimuksia ja hankkeita.
Tuomas Anttila
Pöttinger Sensosafe on ratkaisu niittokoneen alle joutumassa olevan riistan havainnointiin. Esimerkiksi Kanadassa niittomurskaimeen joutuvat kauriinvasat ovat suuri ongelma. Järjestelmä tarkkailee kasvustoa, ja nostaa koneen automaattisesti ylös havaitessaan eläimen kasvuston seassa. (TA)

Tutkimuslaitosten lisäksi myös suuret yritykset kehittävät omia tulevaisuuden ratkaisujaan. Näistä vain osa oli esillä yritysten omilla osastoilla vakuuttamassa yleisölle, että yritys panostaa myös pitkän tähtäimen tuotekehitykseen. Eniten tulevaisuuden verhoa raotti John Deere, joka esitteli osastollaan omia sähköisiä voimansiirtoratkaisujaan.

Monen yrityksen uudet palvelut perustuvat ns. Big Datan eli jo valmiina olevan tai esim. pelloilta eri työvaiheissa kerättävän tiedon hyödyntämiseen. Haasteena on kuitenkin tietoturva ja tiedon omistaminen – kenellä on oikeus hyödyntää pellolta tai tuotannosta kerättyä tietoa.

Lue lisää