Tapahtumat ja yritykset
Skogsnolia 2019

Pohjois-Ruotsissa järjestetyssä Skogsnolia 2019 -näyttelyssä oli metsäkoneita esillä pienestä suurimpiin.

Neljän vuoden välein Uumajan seudulla pidettävissä Skogsnolia-näyttelyissä esitellään järeämpää metsäkoneistusta kuin viikkoa aikaisemmin Skogs Elmiassa. Tänä vuonna esillä oli laajasti metsäkoneita ja kaksi merkkiäkin palasi harvesterimarkkinoille.
Tommi Hakala
Näyttelyssä oli esillä kolmas Ruotsissa valmistunut Profi 54 -harvesteri, kaksi edellistä on jo toimitettu asiakkaille. Nosturina on nyt Kesla 1611. Näyttelyn yksilössä myös hakkuupää oli Keslan valmistama 20 RHII ProAX. Profin valmistusta jatkaa Uumajan seudulla toimiva Profi Production AB. Suomessa Profia edustaa Vörå Maskin & Traktor Vöyristä.

Skogsnolia 2019 oli tänä vuonna aikaisempia näyttelyitä monipuolisempi. Nyt oli mukana enemmän maataloustraktorikalustoa sekä mönkijöitä. Näyttelystä olikin muodostunut suorastaan ”pohjoisen Elmia” – koneita ja varusteita oli 2,5 km pituisen reitin varrella kaikkeen makuun ja napakasti osastoille sijoitettuina. Näyttelyyn tutustui 11 070 kävijää.

Metsäkonepuolella isoilla valmistajilla oli vähemmän uutuuksia esillä. Sen sijaan Sampo Rosenlew oli tuonut näytille jo FinnMetkossa ensiesitellyt uudet mallinsa. Ruotsalainen valmistaja Gremo taasen toi näyttelyyn protoversion omasta harvesteristaan, joka on mitoitettu valmistajan kevyen kuormatraktorimalliston mukaiseksi. Suomalaisittain mielenkiintoista oli nähdä Profi 54 -harvesterin paluu metsäkonemarkkinoille.

Katso Lisämateriaali-osiosta lisäkuvia Skogsnolia-näyttelystä!

Lue lisää